Πάρκα σκύλων: χώροι κοινωνικοποίησης, άθλησης και ψυχαγωγίας

Στα πλαίσια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων μας, η εταιρεία «ΒΟΡΒΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ» προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις για πάρκα σκύλων με σκοπό την ψυχαγωγία, εκτόνωση και κοινωνικοποίηση των τετράποδων φίλων μας.

Η εταιρεία μας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου σκύλων, που περιλαμβάνει παιχνίδια, περιφράξεις, φωτισμό και αστικό εξοπλισμό, δηλαδή όλα όσα είναι απαραίτητα σύμφωνα με το νόμο.

Βάσει της Νομοθεσίας (Ν.4830/2021-Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ») ο κάθε δήμος δύναται να κατασκευάζει και να λειτουργεί περιφραγμένα πάρκα σκύλων για την εξασφάλιση χώρου άσκησής τους.

Ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» χρηματοδοτούν τους δήμους για την υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τη δημιουργία περιφραγμένων πάρκων σκύλων, καταφυγίων κλπ.

Τα πάρκα σκύλων είναι χώροι κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης των αγαπημένων μας κατοικίδιων, ενώ ταυτόχρονα τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου. Διαθέτουν περίφραξη, ώστε να μπορούν να παίζουν οι σκύλοι με ασφάλεια, καθώς και ειδικό εξοπλισμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον πρωτοποριακό σχεδιασμό βρύσης με αναπόσπαστο ανοξείδωτο δοχείο νερού, εύκολο στο άδειασμα και στη χρήση, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τα χέρια των χρηστών.

Επίσης υπάρχουν πολλά όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας, όπως ράμπα ανάβασης – κατάβασης, ξύλινη τραμπάλα, ξύλινη γέφυρα, στεφάνια, εμπόδια, τούνελ, κ.α.

Τέλος, στους χώρους υπάρχουν στύλοι λουριών και ειδικοί κάδοι συλλογής περιττωμάτων.

Σχετικά άρθρα