Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά!

Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά

Αποπερατώθηκε η κατασκευή των 2 νέων παιδικών χαρών στο Δήμο Καλαμάτας προϋπολογισμού μελέτης 74.400 € με το ΦΠΑ.

Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά

Οι νέες παιδικές χαρές βρίσκονται, η πρώτη στη συνοικία «Φραγκοπήγαδο» Καλαμάτας – δίπλα από το 7ο Νηπιαγωγείο- και η δεύτερη στην Τοπική Κοινότητα Αιθαίας. Ανάδοχος, κατόπιν διαγωνισμού, ήταν η εταιρεία “Βορβίλας Κωνσταντίνος και Σία ΟΕ”, που ευθύνεται για αυτό το πρωτότυπο αποτέλεσμα, που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.

 

ΕΧΟΥΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά
Ξύλινα πρωτότυπα παιχνίδια, όπως η οριζόντια δοκός ισορροπίας αλλά και η τραμπάλα αιώρησης είναι αυτά που κερδίζουν αμέσως την προσοχή όλων-καθώς δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοια σε παιδικές χαρές της πόλης. Τα παιδιά της περιοχής τα έχουν λατρέψει και γεμίζουν την παιδική χαρά, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστο παιχνίδι.

Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά

Όπως μας είπαν τα ίδια τα παιδιά, πριν δεν υπήρχε τίποτα στη συγκεκριμένη περιοχή, παρά μόνο μια τεράστια αλάνα με χώματα, και πλέον έχουν και γήπεδο μπάσκετ. Βεβαίως, μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, καθώς οι αθλητικές αυτές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται και παραδίδονται σταδιακά.

Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά

Φωτισμός της παιδικής χαράς θα μπει στην παιδική χαρά της επόμενες μέρες, όπως και νερό, μιας και έχει τοποθετηθεί ήδη η βρύση.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΦΡΑΓΚΟΠΗΓΑΔΟ ΚΑΙ ΑΙΘΑΙΑ

Στην παιδική χαρά στο Φραγκοπήγαδο η επιφάνεια πτώσης είναι ποταμίσια άμμος ενώ στην Αιθαία ελαστικό δάπεδο.

Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά
Συγκεκριμένα, στην παιδική χαρά Φραγκοπήγαδου τοποθετήθηκαν: μια κούνια 4 θέσεων με καθίσματα νηπίων και παίδων, ένα παιχνίδι ελατηρίου σε σχήμα αυτοκινητάκι (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ) μια γέφυρα για ισορροπία, μια οριζόντια δοκός ισορροπίας και μια σταυρωτή τραμπάλας αιώρησης. Ενώ όπως επισημαίνεται από το Δήμο Καλαμάτας, σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επέκταση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΙΑ

Στην παιδική χαρά της Αιθαίας τοποθετήθηκαν: μια κούνια 4 θέσεων με καθίσματα νηπίων και παίδων, ένα σύνθετο όργανο με δυο τσουλήθρες, μια τραμπάλα δυο θέσεων, ένα παιχνίδι ελατηρίου σε σχήμα αυτοκινητάκι (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ).

Επίσης και στις δυο παιδικές χαρές τοποθετήθηκαν: παγκάκια, βρύσες και πληροφοριακές πινακίδες, ενώ εκκρεμεί η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων.

Φραγκοπήγαδο: Εντυπωσιάζει η νέα παιδική χαρά

Όταν θα ολοκληρωθεί το αρχιτεκτονικό κομμάτι και η διαμόρφωση του χώρου θα γίνουν και οι φυτεύσεις.

Η έκταση δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα πλήρως-Σε κάποια σημεία τα χώματα σχηματίζουν βουνά, ωστόσο, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, όταν αξιοποιηθεί πλήρως ο χώρος, η περιοχή θα είναι αγνώριστη.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Τέλος, υπάρχει σε εξέλιξη σύμβαση για τη συντήρηση στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμάτας. Ανάδοχος είναι, κατόπιν διαγωνισμού, η εταιρεία Βορβίλας Κωνσταντίνος και Σία ΟΕ, το δε ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 44.110,52 ευρώ με το ΦΠΑ (προϋπολογισμός μελέτης: 44.999,60 ευρώ με το ΦΠΑ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από Δημοτικούς Πόρους. Η συντήρηση αφορά στους τομείς της κηποτεχνίας και της συντήρησης των οργάνων και η σύμβαση έχει ισχύ ενός έτους. Στα πλαίσια αυτής της σύμβασης αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες επισκευών και συντηρήσεων σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου μας.

 

πηγή: 

 

 

Σχετικά άρθρα