Υπαίθρια γυμναστήρια: Οι σύμμαχοί μας για σωματική και ψυχική υγεία

Η άσκηση σε υπαίθριους χώρους έχει αποδεδειγμένα πολύτιμα οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία.

Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν ήδη δημιουργήσει υπαίθρια γυμναστήρια, τοποθετώντας κατάλληλο εξοπλισμό πιστοποιημένων οργάνων γυμναστικής της εταιρείας μας, σε ελεύθερους δημόσιους χώρους. Τα υπαίθρια γυμναστήρια είναι σχεδιασμένα για όλους, ώστε να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα με ασφάλεια, χωρίς την παρουσία εξειδικευμένου γυμναστή.

Τα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου συνδυάζουν την άσκηση του σώματος και την επαφή με τη φύση. Έτσι, τα οφέλη δεν περιορίζονται στη σωματική άσκηση και ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά επεκτείνονται στη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας και την καταπολέμηση του άγχους.

Η υπαίθρια άσκηση -σύμφωνα με έρευνες- μειώνει τον θυμό και την κατάθλιψη, δίνει ενέργεια, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας, ενώ η έκθεση στο φως του ήλιου αυξάνει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία -μεταξύ άλλων- βελτιώνει τη διάθεση.

Μερικές φορές είναι οικονομικοί οι λόγοι που κάνουν τους ανθρώπους να μην ασκούνται τακτικά. Οι δήμοι, που δημιουργούν υπαίθρια γυμναστήρια με ελεύθερη και δωρεάν χρήση όλων των οργάνων, λύνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πρόβλημα των δημοτών τους και τους δίνουν την ευκαιρία να φροντίζουν το σώμα και το πνεύμα τους οποιαδήποτε ώρα και όσο συχνά θέλουν!

Φωτογραφίες: Έργα της εταιρείας «ΒΟΡΒΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ»

Σχετικά άρθρα